Netwerkmetingen

Met onze professionele netwerkmetingen weet u altijd waar u aan toe bent.

Clientbased Engineering

In de huidige digitale wereld zijn draadloze netwerken niet meer weg te denken uit het bedrijfsleven. Ze vormen de ruggengraat van moderne communicatie en dataoverdracht. Bij Clientbased Engineering begrijpen we het cruciale belang van deze netwerken voor uw bedrijfsvoering. Daarom zetten wij ons in om onaangename verrassingen, zoals ontoereikende dekking of onverwachte extra kosten, te voorkomen.

Om dit te bereiken, maken wij gebruik van geavanceerde Wi-Fi site metingen. Deze metingen zijn essentieel om een nauwkeurig beeld te krijgen van uw specifieke situatie. We stemmen onze aanpak zorgvuldig af op uw individuele wensen en eisen voor het draadloze netwerk, of het nu gaat om data-intensieve toepassingen of voice-over-IP oplossingen.

Ons meetproces is grondig en gedetailleerd. Na afloop van de metingen ontvangt u van ons een uitgebreide rapportage. Deze rapportage biedt u diepgaande inzichten in de prestaties en mogelijkheden van uw draadloze netwerk. Hiermee kunt u weloverwogen beslissingen nemen over eventuele verbeteringen of uitbreidingen.

 

Onze expertise strekt zich uit over een breed scala aan omgevingen. We hebben ervaring met het uitvoeren van metingen in diverse en uitdagende locaties. Van drukke ziekenhuizen en verzorgingscentra tot hectische vliegvelden, van onderwijsinstellingen tot zelfs offshore productieplatformen in de Noordzee – wij passen onze methoden aan elke unieke situatie aan.

Onze Netwerkmetingen

Edit Content

LTE - GSM Metingen

Naast onze expertise in Wi-Fi netwerken, bieden wij ook gespecialiseerde LTE GSM-metingen aan. Deze metingen voeren we uit met behulp van smartphones die zijn uitgerust met geavanceerde meetsoftware. Onze LTE GSM-metingen omvatten een breed spectrum aan tests, waaronder:

  • Evaluatie van spraakkwaliteit: We analyseren de helderheid en stabiliteit van spraakverbindingen om een optimale communicatie-ervaring te garanderen.
  • Testen van netwerk throughput: We meten de daadwerkelijke datasnelheden om te verzekeren dat uw mobiele netwerk voldoet aan de vereiste prestaties voor dataoverdracht.
  • Video streaming ervaring testen: We evalueren de kwaliteit en stabiliteit van videostreams om een vloeiende gebruikerservaring te waarborgen.
  • Lage latentie metingen: We onderzoeken de reactiesnelheid van het netwerk, wat cruciaal is voor tijdgevoelige toepassingen.

Deze uitgebreide LTE GSM-metingen stellen ons in staat om een volledig beeld te schetsen van de mobiele connectiviteit binnen uw organisatie. Hiermee kunnen we gerichte aanbevelingen doen voor optimalisatie, zodat uw medewerkers altijd kunnen rekenen op betrouwbare en snelle mobiele verbindingen, ongeacht hun locatie binnen uw bedrijfsomgeving.

Edit Content

Predictive Site Survey

Voor situaties waarin er nog geen draadloos netwerk aanwezig is, bieden wij een geavanceerde en uitgebreide softwarematige planningsservice aan. Deze dienst resulteert in een gedetailleerd en diepgaand rapport met een nauwkeurige voorspellende planning. In dit rapport analyseren we met grote precisie hoeveel access points er nodig zijn en bepalen we de optimale positionering ervan, rekening houdend met de unieke kenmerken van uw omgeving. Dit zorgvuldige proces is van cruciaal belang om het gewenste Wi-Fi ontwerp te realiseren dat niet alleen perfect aansluit bij uw specifieke behoeften en omgeving, maar ook toekomstbestendig is.

 

Onze softwarematige planning is uitgebreid en toekomstgericht. We analyseren niet alleen het optimale aantal en de plaatsing van access points, maar houden ook rekening met diverse factoren zoals gebouwkenmerken, potentiële interferentiebronnen en verwachte gebruikspatronen. Door ook toekomstige groei en technologische ontwikkelingen mee te nemen, creëren we een flexibel netwerkconcept dat zowel aan huidige als toekomstige eisen voldoet. Dit resulteert in een Wi-Fi netwerk dat nu optimaal presteert en ook in de toekomst blijft voldoen aan de veranderende behoeften van uw organisatie.

Edit Content

Pre - Deployment Site Survey

Na de softwarematige planning volgt een cruciale stap: de inmeting. Hierbij leveren wij een gedetailleerd rapport van een voormeting, die we uitvoeren door middel van een realistische simulatie. Vervolgens gaan we een stap verder door de voorspellende meting te valideren op uw locatie, waarbij we de theoretische resultaten toetsen aan de werkelijke omstandigheden.

Tijdens deze fase maken we gebruik van mobiele access points. Dit stelt ons in staat om flexibel te werk te gaan en de optimale plaatsing van de apparatuur te bepalen. Ons doel is tweeledig: enerzijds zorgen we ervoor dat de dekking en prestaties van het netwerk aan alle eisen voldoen, anderzijds waarborgen we dat er niet meer access points worden aangeschaft dan strikt noodzakelijk is.

Deze aanpak biedt u niet alleen kostenefficiëntie, maar ook de zekerheid dat de uiteindelijke implementatie van uw draadloze netwerk exact zal voldoen aan uw verwachtingen en behoeften. Het elimineert giswerk en minimaliseert het risico op kostbare aanpassingen na de installatie.

Edit Content

Post-Deployment Site Survey

Voor organisaties die al beschikken over een draadloos netwerk, bieden wij een uitgebreide nameting aan. Deze service gaat verder dan een standaard meting en omvat een grondige evaluatie van uw bestaande netwerk.

Tijdens de nameting richten we ons niet alleen op de Wi-Fi dekking, maar analyseren we ook diepgaand de kwaliteit van de verbinding. We onderzoeken aspecten zoals signaalsterkte, interferentie, datasnelheden en netwerkcapaciteit. Deze uitgebreide analyse stelt ons in staat om een volledig beeld te schetsen van de werking van uw draadloze omgeving.

Het resultaat van deze nameting is een gedetailleerd inzicht in de prestaties van uw netwerk. We identificeren eventuele zwakke punten of gebieden waar verbetering mogelijk is. Dit stelt u in staat om gerichte optimalisaties door te voeren, waardoor u het maximale uit uw bestaande infrastructuur kunt halen.

Hedda

Hedda

Reageert meestal binnen een uur

I will be back soon

Hedda
Stuur me een berichtje en ik reageer snel!
Nu al een vraag?
chat Nu al een vraag?