Certificering Ascom /Lancom voor de zorg

Leveranciers van draadloze netwerken en producenten van apparatuur die gebruik maken van draadloze netwerken gaan vaak een certificering door. Tijdens zo’n certificeringsproces neemt men de producten van beide partijen en wordt er getest of en hoe de producten samen kunnen functioneren.

Lumiad heeft zo’n test uitgevoerd voor de producten van Ascom (aanbieder van telecom-, netwerk- en IT-oplossingen ) en Lancom Systems (een Duitse fabrikant van netwerkoplossingen). Op het kantoor in Utrecht hebben de specialisten van Lumiad verschillende Lancom access points en draadloze producten van Ascom met elkaar getest. Uitvoerige testen hebben geresulteerd in de optimale configuratie voor de producten van zowel Ascom als Lancom. De uitkomst is verwerkt in een uitgebreid document. Daarnaast is er uiteraard een officiële certificatie uitgebracht van beide partijen.

Zorg

Van verzorgingshuis tot
IC-afdeling

Draadloze netwerkoplossingen met slimme en innovatieve toepassingen die het leven van cliënten, patiënten en zorgmedewerkers vereenvoudigen en vergemakkelijken.

Door de certificering voldoet de combinatie van Lancom-netwerkproducten en Ascom-handsets aan de strikte eisen aan beveiliging en beschikbaarheid die worden gesteld bij digitale patiëntenzorg. Volgens Lancom Systems wordt Wi-Fi steeds belangrijker binnen de zorg; met name voor het versturen van data en spraakverbindingen. VoWLAN verbindingen worden steeds vaker ingezet dankzij de snelle ontwikkelingen van gedigitaliseerde patiëntenzorg. Bij dergelijke verbindingen worden smart phones geïntegreerd in de ICT-infrastructuur, zodat deze via het draadloos netwerk kunnen communiceren. Op die manier hebben zorgverleners en artsen altijd de juiste informatie voor handen.

Bronnen: digitalezorg Magazine en icthealth

Laat een bericht achter