Bedrijvenmarkt Technasium

Het Gerrit Rietveld college – een P.C./R.K. Interconfessionele scholengemeenschap voor VMBO-t, Havo, atheneum en gymnasium – organiseerde in maart voor haar Technasium leerlingen een bedrijvenmarkt. De school is gevestigd in de Utrechtse wijk Tuindorp. 

Bedrijvenmarkt

Het Gerrit Rietveld College is de enige school in Utrecht die ook een speciaal Technasium heeft; een unieke opleiding voor leerlingen met belangstelling voor de wereld van bèta en techniek. In het leertraject krijgen de leerlingen het vak Onderzoek & Ontwerpen (O&O). Met dit speciale leertraject wil men de leerlingen kennis laten maken met technische bèta-beroepen. Voor de leerlingen die dit programma volgen, organiseerde de school op donderdag 10 maart 2016 een bedrijvenmarkt. Het doel van deze middag was om de Technasium leerlingen in contact te laten komen met bedrijven en organisaties die werkzaam zijn in technische sectoren. Want zoals het Gerrit Rietveld College aangeeft: “Je ziet ze wel eens voorbij komen op de tv, in een bouwput, naast de waterkant of in het ziekenhuis: de ingenieur, bouwkundige, mijnbouwspecialist, architect of radioloog. Klinkt heel interessant, maar wie nou wie is en waar het over gaat… geen idee. Je weet niet wat ze doen en misschien is het juist wel heel erg leuk!”. En wie weet willen de leerlingen na deze middag wel één van die Bèta beroepen kiezen.

Namens Lumiad – de Wi-Fi specialist – waren Vincent, Rutger en Koen op deze beurs aanwezig.

Koen van Rossem: “Wij hebben een opdracht bedacht waarin leerlingen moeten uitzoeken wat een draadloos netwerk is en vervolgens hoe ze dit draadloos netwerk eventueel kunnen hacken. In het laatste gedeelte van de opdracht moeten de leerlingen nadenken over hoe dit hacken in het vervolg tegen gegaan kan worden.”

Groepjes leerlingen van het Technasium kunnen zich nog steeds bij Lumiad aanmelden voor deze leuke, innovatieve opdracht. Lumiad vindt het een geslaagde dag en vertrouwt erop dat het leerlingen heeft gestimuleerd om voor een bèta beroep te kiezen.

Graag tot de volgende bedrijvenmarkt!

Logo Gerrit Rietveld college

Educatie

Van basisschool tot universiteit

Draadloze netwerkoplossingen met slimme en innovatieve toepassingen voor intensieve netwerkbelasting met geavanceerde beveiliging.

Laat een bericht achter