20 juni Wi-Fi dag!

Wireless Broadband Alliance (WBA) doopt 20 juni tot officiële wereld Wi-Fi dag. Op deze dag zal aan de ene kant worden gevierd wat Wi-Fi ons allemaal heeft gebracht en aan de andere kant zal er aandacht worden gevraagd voor de steeds groter wordende kloof tussen de “connected” en “unconnected” samenlevingen. 

Meer dan een miljard mensen op de wereld heeft nog geen toegang tot internet. Aangezien andere delen van de wereld steeds afhankelijker worden van een connectie, raken de niet verbonden delen steeds verder achterop.

Volgens de CEO van WBA, Shrikant Shenwai, heeft Wi-Fi – het enige globale, betaalbare netwerk zonder vereiste licentie – een grote rol in het overbruggen van de wereldwijde digitale kloof.

De meeste mensen in grote delen van Afrika en Azië hebben geen internet toegang, maar ook in de westerse wereld hebben velen nog steeds geen verbinding. In een moderne stad als San Francisco hebben meer dan 100.000 bewoners geen toegang tot internet en van nog eens 50.000 is de verbinding te traag om fatsoenlijk mee te werken.

Op 20 juni zal WBA in samenwerking met Connected City Advisory Board, de industriële, politieke en publieke aandacht richten op dit globale probleem. Wireless Broadband Alliance heeft de duidelijke visie om connectiviteit mogelijk te maken voor iedereen, altijd en overal.

Op de wereld Wi-Fi dag zullen steden, overheden, vaste en mobiele providers, technologie verkopers, internet giganten en winkeliers worden opgeroepen samen te werken om een stap dichterbij te komen tot wereldwijde connectiviteit. Het motto van deze dag zal dan ook zijn “connect the unconnected”.

Lumiad houdt u de komende tijd uiteraard op de hoogte van alles omtrent de wereld Wi-Fi dag.

De vorige, veel informelere, Wi-Fi dag was op 2 augustus 2011, afgeleide van de 8.02.11 standaard.

Bron: Wireless Broadband Alliance

Laat een bericht achter