“No more backdoors”

Fabrikanten proberen steeds meer te doen om de integriteit van (bedrijfs)netwerken en apparaten die communiceren met overheidsdiensten te beschermen tegen alle vormen van ongeautoriseerde toegang. Dit geldt ook voor de strijd tegen de cyber-maffia. Security wordt steeds belangrijker.

Security

“Alle fabrikanten van hard- en software zetten daarbij in op encryptie van data en datacommunicatie”, zegt Jan Buis, Director Business Development & OEM bij LANCOM Systems. Als vooraanstaande Duitse fabrikant van betrouwbare, innovatieve netwerkoplossingen voor de zakelijke markt, biedt Lancom professionele gebruikers veilige, flexibele infrastructuuroplossingen voor lokale en multisite-netwerken. Veel andere leveranciers richten zich op het zo goed mogelijk beveiligen van de voordeur. Vaak is er echter een eenvoudig slot bevestigd op de achterdeur, wat een lonende toegang biedt voor criminele activiteiten. Lancom garandeert daarom dat deze achterdeur bij al hun netwerkproducten ontbreekt.

“Dit is waarom LANCOM profiteert van de toegenomen aandacht voor security en de manier waarop die geboden wordt.”
Jan Buis

“Duitsland staat bekend om de wet- en regelgeving rondom databeveiliging”, aldus Peter Hoekstra, Director of International Sales bij LANCOM Systems. De Duitse regering heeft onlangs nieuwe regels gepubliceerd met betrekking tot de aanschaf van hardware. Die moet voortaan ‘…vrij zijn van functies, die de integriteit, betrouwbaarheid en beschikbaarheid van de hardware, van andere hard- en/of software of van data in gevaar brengen en daardoor in strijd zijn met het betrouwbaarheids- en veiligheidsbelang van de opdrachtgever’. Dit geldt in ieder geval voor alle instellingen van de rijksoverheid, maar de kans is groot dat veel deelstaten en gemeentes deze regels ook zullen doorvoeren.

“Dankzij deze ‘no backdoors’-garantie kan de angstcultuur die nu vaak nog heerst rondom veilige databeschikbaarheid, worden doorbroken.”
Peter Hoekstra

Voor channelpartners biedt deze striktere Duitse regelgeving, in combinatie met de onberispelijke productkwaliteit, nieuwe kansen. “Wij hebben een divers, maar tegelijkertijd zeer loyaal partnerkanaal”, zegt Hoekstra. Als LANCOM-reseller moet men niet alleen verstand hebben van de technologie, maar ook weten wat er speelt in diverse verticale markten. Dat is de kracht en het onderscheidend vermogen van Lancom: het met elkaar oplossen van de technologische uitdagingen bij de klant.

Buis en Hoekstra: “Resellers die deze strategie begrijpen en daar vol voor willen gaan vinden in LANCOM Systems de fabrikant waarmee ze in de markt het verschil kunnen maken”.

Lumiad is reseller van LANCOM Systems.

Laat een bericht achter