Hoe heet uw Wi-Fi netwerk?

Zakelijke Wi-Fi netwerken hebben over het algemeen een herkenbare naam. Maar privé is dit een ander verhaal. Er komen steeds meer vreemde namen in omloop. Wat dacht u van ‘Pretty fly for a wifi’, of ‘Wi-Fi-Hutspot’ als naam voor een Wi-Fi netwerk? Volgens de Canadese zender CBC zijn Wi-Fi namen een moderne vorm van zelfexpressie.

Kijkt u wel eens op uw smartphone om te zien welke wifi-netwerken er allemaal voorbij komen? Het is de moeite waard; u zult zich regelmatig verbazen over de vreemde namen die mensen hun draadloze internetverbinding meegeven. Uiteraard komt u namen als “Wi-Fi van Kees” tegen. Maar er blijken ook veel creatievelingen onder ons te zijn.

Bijzondere namen voor een Wi-Fi netwerk

Lord of the Rings-fans noemen hun netwerk bijvoorbeeld ‘You shall not pass!’; zij zijn overduidelijk op hun privacy gesteld. Er zijn ook mensen met een afkeer van de toiletmanieren van de hond van de buurman en dat middels een als wifi-naam verpakte boodschap ondubbelzinnig laten blijken: ‘YourDogShitsInMyYard’. De Canadese zender CBC ging in Toronto de straat op om mensen te vragen wat de vreemdste wifi-naam is die ze zijn tegengekomen. En daarbij waren ze natuurlijk ook erg benieuwd welke naam zij voor hun eigen netwerk gekozen hebben.

“‘Pretty fly for a wifi’ vond ik beste wel grappig,” zegt één van de geïnterviewden. “Eentje heette ‘Pink Flamingo’. Geen idee wat het betekent, maar het klinkt best wel vaag”, vertelt een ander. Zelf bedenken de mensen uit de video ook graag originele namen voor hun eigen wifi; welke vaak voortkomen uit frustratie.

  • Iemand met heel traag internet: “Die van mij heet ‘Loading…’ ”
  • Iemand met een hekel aan telecomproviders (Rogers is een grote speler in Canada): “Mijn wifi heet F*ckRogers”
  • Toch zijn er ook mensen met edelmoedige motieven: “Ik heb een open wifi en van mij mogen anderen daar zoveel mogelijk gebruik van maken als ze willen. Dus mijn wifi heb ik ‘Trying To Help Somebody Out’ genoemd.”

Maar ook in Nederland komt u veel creatieve (of minder creatief…) namen tegen. Een kleine greep uit de oneindig lange lijst:

{

“Undercover Politie Eenheid”

{

“Frikandel_Speciaal”

{

“Wifi Soerjadi”

{

“Luchtvervuiling”

{

“Rikies geheime network. psst.”

{

“miljonair”

{

“Slagroomtaart”

{

“Blijf_van_mn_wifi_af”

Overigens kunnen vreemde Wi-Fi namen ook voor onrust en zelfs angst zorgen. Begin mei werd een Australische vlucht vertraagd, omdat er een Wi-Fi-hotspot werd ontdekt die mogelijk naar een bom zou verwijzen (Mobile Detonation Device). Er werd verder echter niets verdachts gevonden, waardoor het vliegtuig uiteindelijk alsnog kon vertrekken. Ondanks dat er niets werd gevonden en het waarschijnlijk een slechte grap betrof, hebben een aantal passagiers er voor gekozen hun reis om te boeken.

Heeft u een leuke, grappige en/of originele naam voor uw draadloze netwerk? Wij zijn erg benieuwd naar deze naam. Laat het ons weten door onderstaand een reactie achter te laten. Onder de inzendingen verloten wij een leuk presentje.

Wi-Fi namen

Bronnen: NRCComputerideePrankster

Laat een bericht achter