Van krijtje naar digitale leeromgeving

Een school zonder Wi-Fi is intussen niet meer van deze tijd. Locaties met een grote dichtheid aan gebruikers en draadloze apparatuur, zoals een school/onderwijsinstelling, vraagt om een veilige en stabiele Wi-Fi omgeving. En met de voorkeur natuurlijk voor een snelle adequate verbinding zonder lange inlogtijden, wegvallende en/of stroperige verbindingen, enz.

Van krijtje naar digitale leeromgeving: Wi-Fi in het onderwijs

Wi-Fi is dus geen luxe, maar een eerste levensbehoefte. Gelukkig hebben de meeste scholen dat door en bieden ze leerlingen de voorzieningen aan die nodig zijn om leermiddelen als tablets te laten functioneren. De trend is dat scholieren steeds meer apparaten naar school meenemen. Dat zag je al eerder in het hoger en voortgezet onderwijs, maar het komt nu ook duidelijker naar voren in het basisonderwijs.

Veilig, betrouwbaar, toekomst vast en schaalbaar

Onderwijsinstellingen maken dus veelvuldig gebruik van internet. Veel scholen werken met Wi-Fi. Maar veel van deze draadloze netwerken hebben onvoldoende capaciteit voor de groeiende vraag naar draadloos internet. Toch vraagt het huidige lesgeven om Wi-Fi, dat in elke behoefte voorziet. Betrouwbaar internet, dat altijd tegemoet komt in de capaciteit die wordt gevraagd en waarbij u zelf kunt bepalen wie toegang heeft tot welke informatie of welke applicatie. En op welk moment.

Loop een gemiddelde dag een aantal keer door de gangen en langs de kluisjes van een school. Wat je ziet is dat leerlingen door de gang lopen met altijd twee dingen in hun handen: 1) hun schooltas en 2) hun mobiel. Leerlingen maken tijdens schooltijd steeds meer gebruik van hun mobiele telefoons, tablets en laptops. Door middel van een goed Wi-Fi netwerk kunnen scholen voor de leerlingen een flexibele- en dynamische werkomgeving creëren. Dit is van belang zodat interactief lesmateriaal en de elektronische leeromgeving veilig en gemakkelijk benaderbaar zijn.

Educatie

Van basisschool tot universiteit

Draadloze netwerkoplossingen met slimme en innovatieve toepassingen voor intensieve netwerkbelasting met geavanceerde beveiliging.

Aandachtspunten Wi-Fi netwerk

Scholen in het (voortgezet) onderwijs hebben nu te maken met een explosieve toename van digitalisering. Je kunt een aantal specifieke toepassingsgebieden binnen de school onderscheiden waarbij gebruik van een Wi-Fi netwerk een essentiële rol speelt:

 

  • Leerlingen met eigen apparatuur zoals smartphones, laptops en tablets
  • Gasten of sprekers die steeds vaker vragen om een Wi-Fi verbinding
  • Digitale leeromgevingen draadloos beschikbaar maken in de klas

Wi-Fi op de campus

Gezien de hogere eisen die studenten op dit moment zelf aan connectiviteit stellen, neemt daarmee ook gelijk het aantal apparaten dat hun met een netwerk verbindt toe. Een hogeschool of universiteit moet in staat zijn vele duizenden apparaten op het netwerk te faciliteren met toegang tot interne bronnen als intranet, applicaties en e-mail, naast het internet.

Voor studenten is een goed werkende Wi-Fi verbinding een voorwaarde om op een effectieve manier deel te nemen aan het onderwijsproces. Hetzelfde geldt trouwens ook voor de docenten, bestuurders en sprekers die worden uitgenodigd om hoorcolleges te geven. Deze opkomende trend zien wij terug komen bij de Universiteit van Utrecht en diverse hogescholen die wij ondersteunen met onze netwerkkennis.

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan gerust eens contact met ons op!

Laat een bericht achter