Persoonsherkenning met Wi-Fi

Dankzij Internet of Things is het huis van de toekomst slim. Van de bewoners zelf worden niet meer zoveel handelingen verwacht doordat apparaten – via Wi-Fi – met elkaar “praten”. De vraag is: hoe herkennen apparaten verschillende gebruikers? Wellicht door de inzet van Wi-Fi. 

De radiogolven die het draadloze signaal dragen tussen een draadloze router en een computer worden belemmerd door mensen. U kunt zich voorstellen dat een groot persoon meer radiogolven blokkeert dan een klein kind. Dit maakt dat er verschillende patronen in de ontvangen radiosignalen tot stand komen. Doordat een computer deze signalen analyseert wordt er achterhaald wie de persoon in kwestie is.

Wanneer zich twee volwassen personen tussen een router en een computer bevinden, blijkt dat in bijna 95% van alle gevallen de juiste volwassenen wordt geïdentificeerd. Indien het zes verschillende personen betreft, geldt dit bij 89 procent. Nog steeds een hoog c.q. betrouwbaar percentage. En dit alles dankzij een algoritme ontworpen door wetenschappers. Tijdens het onderzoek door deze wetenschappers is er enkel gebruik gemaakt van volwassen proefpersonen, maar het idee is dat de techniek ook moet werken bij kinderen.

Persoonsherkenning met Wi-Fi

Hoe mooi zou het zijn wanneer deze techniek in het huis van de toekomst – “het slimme huis” – wordt ingezet? Dat betekent dat als u gaat douchen, de badkamer signaleert dat u het bent. Vervolgens wordt de watertemperatuur automatisch ingesteld en kunt u – zonder iets te hoeven doen – genieten van uw favoriete muziek. Of als u op dinsdagavond de woonkamer betreedt, dan weet uw huis dat u graag Champions League kijkt. Zonder enige handeling van uw kant springt de televisie aan op de juiste zender, worden uw lampen gedimd en gordijnen dichtgeschoven. En heel misschien komt er wel een robot een heerlijk drankje met een blokje kaas en borrelnootjes brengen.

Lumiad denkt in oplossingen en is uw specialistische sparringpartner op het gebied van draadloze oplossingen. Wij verzekeren u een snel, stabiel, veilig en storingsvrij draadloos netwerk. Bent u benieuwd hoe wij over de draadloze toekomst denken? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag verder!

 

Bron: Scientias

Laat een bericht achter