Nederland koploper in Wi-Fi gebruik

Smartphonegebruikers in Nederland zijn de grootste Wi-Fi-gebruikers ter wereld. Uit onderzoek van OpenSignal is namelijk gebleken dat Nederlanders het vaakst op Wi-Fi met hun smartphone zitten. En bovendien zo’n 70% van de tijd verbonden zijn met een Wi-Fi-netwerk in plaats van 3G of 4G. Daarmee is Nederland koploper in de lijst ‘landen die de meeste keren Wi-Fi gebruiken’.

Vaakst op Wi-Fi

De overige 30% wordt er gebruik gemaakt van 3G of 4G. Ondanks de grote beschikbaarheid van mobiele netwerken, is ongeveer de helft van de landen het vaakst verbonden met Wi-Fi, zo valt te lezen in het rapport van OpenSignal.

Het gaat hierbij niet om de hoeveelheid data die wordt geconsumeerd, maar om het aantal minuten dat er verbinding is. De Nederlandse gebruikers staan hier met 70% stevig op de eerste plaats, gevolgd door China (63,16%) en Nieuw-Zeeland (62,96%). Trinidad en Tobago (62,39) en Bosnië en Herzegovina (62,13 procent) maken de top 5 compleet. Volgens OpenSignal is er geen verklaring voor deze cijfers, in andere landen met gelijke omstandigheden is er juist veel minder Wi-Fi-gebruik. Wij denken dat veel mensen kiezen voor een hotspot of privénetwerk vanwege twee oorzaken. Allereerst is het gebruik van een openbaar netwerk vaak gratis – of de kosten zijn laag. Daarnaast zijn Nederlanders bang voor hoge telefoonrekeningen, zo blijkt uit eerder onderzoek van Telecompaper.

Mobiele internetsnelheid

Als het gaat om mobiele internetsnelheid, dan voert Zuid-Korea nog steeds de ranglijst aan. De gemiddelde mobiele snelheid in dit Aziatische land ligt op 41,34 MBps. Op de tweede plaats komt Singapore met een snelheid van 31,19 MBps en derde is Hongarije met 26,15 MBps. Nederland staat op een zevende plek, met gemiddeld 22,68 MBps, binnen de top tien. De laagste snelheid werd gemeten in Afghanistan, 2,2 MBps. De metingen voor dit onderzoek zijn verricht van 1 mei tot en met 23 juli van 2016.

Groei dataverkeer gaat onverminderd door

Het wereldwijde mobiele dataverkeer nam tussen Q1 2015 en Q1 2016 met 60 procent toe, juist als gevolg van een groeiend aantal smartphone-abonnementen en een toename in dataverbruik per gebruiker. De prognose is dat aan het einde van 2021 ongeveer 90 procent van het mobiele dataverkeer gegenereerd zal worden door smartphones. Zoals uit het onderzoek blijkt, gebruikt 70% van de smartphone gebruikers Wi-Fi. Een goed werkend Wi-Fi netwerk is dus van groot belang. Wel vraagt Lumiad zich af hoe het met het gebruik van laptops, tablets en IoT zit. Benutten zij straks slechts 10% van het mobiele dataverkeer. Feit is wel dat met de groei van het mobiele dataverkeer, draadloze netwerken in de toekomst een steeds grotere en (nog) belangrijkere rol gaan spelen. Hoe denkt u hier over?

Bent u voorbereid op de toekomst?

Lumiad denkt in oplossingen en is uw specialistische sparringpartner op het gebied van draadloze oplossingen. Wij verzekeren u een snel, stabiel, veilig en storingsvrij draadloos netwerk. Meer weten? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag verder!

Bronvermelding: nu.nl

Laat een bericht achter