De slimme brievenbus

De opkomst van Internet of Things (IoT) gaat steeds sneller. Nadat we u eerder al op de hoogte brachten van onder andere “slimme” tandenborstels en plantenbakken (blog 17 mei 2016), zijn we nu de slimme brievenbus tegengekomen. U hoeft vanaf nu nooit meer thuis te zijn om uw online bestellingen in ontvangst te nemen. Allemaal dankzij de mogelijkheden van draadloze communicatie

Dankzij de Parcer brievenbus hoeft u niet meer thuis te zijn om bestellingen in ontvangst te nemen. Bezorgers kunnen namelijk op een beveiligde manier een pakketje in de brievenbus plaatsen door gebruik te maken van een code. De Parcer-brievenbus werkt onafhankelijk van vervoerder of bezorgdienst. U heeft de mogelijkheid de slimme brievenbus in uw tuin te plaatsen of aan de gevel te bevestigen. De brievenbus is ruim genoeg voor het ‘grootste’ standaardpakket van PostNL (485 x 360 x 260 millimeter).

Voor de besturing van de brievenbus en de ‘track and trace’ van de pakjes wordt gebruik gemaakt van een online gebruikersportal. De eigenaar van de Parcer wordt per e-mail op de hoogte gehouden van het tijdstip van bezorgen of ophalen van pakjes. Het maakt hierbij niet uit bij welke webshop u bestelt of welke vervoerder levert; de dienst kan altijd gebruikt worden.

Op het pakket staat een eenmalige code

Op het pakket staat een eenmalige code vermeld waarmee de brievenbus geopend kan worden. De code bestaat uit zes letters en wordt aan de naam van de geadresseerde op het adreslabel toegevoegd (via een browser plug-in toegevoegd). Het Parcer-platform wordt tegelijk van deze code op de hoogte gebracht en vervolgens wordt deze aan de brievenbus doorgegeven. Iedere vervoerder kan met deze betreffende code de brievenbus eenmalig openen.

Brievenbus

In de brievenbus bevindt zich een weegunit die waarneemt of er daadwerkelijk een pakket is bezorgd. De brievenbus werkt op batterijen die jaren meegaan en staat via een landelijk draadloos netwerk in verbinding met de servers van Parcer. Het maken van de verbinding geschiedt volautomatisch en de gebruiker heeft er geen omkijken naar.

De Parcer-brievenbus kan ook gebruikt worden voor het retourneren van pakjes. Een vervoerder kan – wederom met een eenmalige code – de Parcer openen en het pakje eruit halen. Dit kan ook ingezet worden voor bijvoorbeeld familie, vrienden, etc. die iets willen ophalen of afgeven op een tijdstip dat er niemand thuis is; een eenmalige code kan aan iedereen verstrekt worden.

De Parcer is ook erg veilig; het zijn kluizen van staal die bovendien voorzien zijn van een inbraakalarm op basis van een bewegingssensor. Verder is het een Plug & Play installatie; het heeft een eigen stroomvoorziening en maakt zelf verbinding met de Parcer servers.

De slimme brievenbus kort samengevat:

  • Draadloos: Parcer communiceert draadloos met persoonlijke gebruikersomgeving.
  • Plug & Play: plaats de Parcer eenvoudig in de tuin of aan de muur; stroomvoorziening is niet nodig.
  • Delen: deel de Parcer met bijvoorbeeld familie of buren. Maak extra account aan of deel eenmalig een code.
  • Handige functies: verwijder interne bodem en creëer meer opvang (handig voor vakanties) of vergrendel de klep (handig voor Oud & Nieuw)

Laat een bericht achter