Wi-Fi als eerste levensbehoefte

In Den Haag is een nieuwe hangplek gecreëerd. Haagse jongeren met dj-ambities kunnen hun geluk niet op: sinds woensdag 5 oktober kunnen zij chillen op Jongerenplek Mariahoeve, compleet met dj-tafel en gratis internetverbinding.

 

Ze hoeven enkel hun smartphone op de draaitafel te leggen, en de tieners kunnen in Jongerenplek Mariahoeve hun eigen remix maken van hun favoriete nummers. De dj-tafel met Wi-Fi werd 5 oktober jl. officieel gepresenteerd tijdens de opening van de hangplek.

Wethouder Ingrid van Engelshoven: “De jeugd groeit op met smartphones, tablets en social media. Wi-Fi is voor deze groep bijna een eerste levensbehoefte geworden.” Ondanks dat het als een eerste levensbehoefte wordt gezien, is deze niet in onbeperkte mate beschikbaar: ‘s avonds staat de dj-tafel uit. Ook is het maximale volume begrensd.

Wi-Fi als eerste levensbehoefte

Ook uit dit initiatief blijkt maar weer dat Wi-Fi inderdaad steeds meer een eerste levensbehoefte is. Steeds vaker verschijnt er een aangepaste piramide van Maslow op het web waaruit blijkt dat Wi-Fi nog belangrijker is dan eten. Nu lijkt ons dat laatste – zelfs als Wi-Fi specialist – wel wat overdreven, maar feit blijft dat het Wi-Fi gebruik “hot” is in Nederland. Zoals wij eerder melden in onze blog “Nederland op kop”, blijkt dat Nederlanders zo’n 70% van de tijd verbonden zijn met een Wi-Fi-netwerk. Maar liefst drie op de vier Nederlanders maakt verbinding met gratis openbare Wi-Fi-netwerken op luchthavens, hotels of restaurants. Dat brengt risico’s met zich mee. Het is dus verstandig om te wachten met inloggen tot u kunt inloggen op een beveiligd netwerk.

Voor deze luchthavens, hotels of restaurants is het belangrijk dat zij nadenken over het aanbieden van gratis – en veilig – Wi-Fi toegang aan hun bezoekers. Want, overdreven of niet, Wi-Fi wordt steeds meer een eerste levensbehoefte.

Lumiad denkt in oplossingen en is uw specialistische sparringpartner op het gebied van Wi-Fi oplossingen en de veiligheid hiervan. Wij verzekeren u een snel, stabiel, storingsvrij en veilig draadloos netwerk. Meer weten? Neem hieronder dan geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag verder!

Laat een bericht achter