Verbeter uw personeelsveiligheid met RTLS

In de gezondheidszorg is de veiligheid van personeel een belangrijke zorg. Het verstrekken van uitstekende zorg voor de patiënt staat voorop, maar net zo belangrijk is het waarborgen van een goede gezondheid en welzijn voor de werknemers. 

Het verschil in kwaliteit geldt natuurlijk niet alleen in de wereld van vuurwerk, maar voor bijna alle producten. Vaak is het verschil heel duidelijk of althans duidelijk voor mensen ouder dan negen jaar. En soms zijn deze verschillen tussen producten niet heel zichtbaar voor mensen. Van die minder zichtbare groep producten wil ik er twee aan je voorstellen. De smartphone en het access point (het Wi-Fi kastje). Iedereen heeft ze thuis en de kans is reëel dat ze “gratis” bij je abonnement zaten.

RTLS kan worden ingezet om de werknemers en de activa over een bestaande Wi-Fi-infrastructuur te volgen. Dit maakt het een eenvoudig te beheren systeem met lage kosten dat niet veel extra IT-middelen vereist. RTLS kan direct van invloed zijn op de veiligheid en beveiliging van uw werknemers, zoals hieronder beschreven. Het biedt ook een groot aantal extra voordelen dat ziekenhuizen helpen met een goede return on investment (ROI).

Zorg voor een direct, stil alarm voor personeel in nood

Een van de beste manieren om het personeel snel en gemakkelijk te beschermen tegen mishandeling en geweld is om ze uit te rusten met een draagbare “paniekknop” die een waarschuwing afgeeft en de plaats van het incident lokaliseert. RTLS vermindert responsetijden doordat de beveiliging en andere medewerkers direct op de hoogte zijn van de exacte locatie van de alarmerende.

Bewaken van de locatie van patiënten in real-time

RTLS stelt zorgverleners in staat om patiënten in de gaten te houden zonder continu fysieke toezicht. Als patiënten een gebied binnengaan dat voor hen niet toegankelijk is, meldt RTLS dit bij de juiste zorgverlener. Dit verlaagt het risico dat patiënten medewerkers verrassen of dat zij zichzelf verwonden. Ook kunnen patiënten op een knop drukken om direct om hulp te roepen, ongeacht hun locatie binnen de faciliteit. Een draadloos RTLS systeem kan worden geconfigureerd zodat personeel gewaarschuwd wordt als een patiënt in een bepaalde periode niet bewogen heeft, waardoor medewerkers sneller kunnen reageren.

Helpt personeel de apparatuur te vinden die nodig is om goede zorg te bieden

Wireless RTLS levert ook andere belangrijke voordelen voor gezondheidsorganisaties op. Uit een onderzoek van Nursing Times bleek dat meer dan een derde van de verpleegkundigen een uur per dag verspilt aan het zoeken naar apparatuur die ze nodig hebben. Deze verloren productiviteit kan worden vermeden met RTLS. Het systeem controleert de locatie van elke apparaat voorzien van een tag en werknemers kunnen zoeken naar het apparaat volgens diverse criteria (type, locatie, status, etc.). RTLS kan zelfs waarschuwingen afgeven wanneer bijvoorbeeld onderhoud nodig is.

Zorg

Van verzorgingshuis tot
IC-afdeling

Draadloze netwerkoplossingen met slimme en innovatieve toepassingen die het leven van cliënten, patiënten en zorgmedewerkers vereenvoudigen en vergemakkelijken.

Monitor en behoud het klimaat van gevoelige goederen

Draadloze temperatuurbewaking met RTLS zorgt ervoor dat koelunits automatisch worden gecontroleerd en dat er waarschuwingen worden afgegeven als de temperatuur en/of vochtigheid buiten vooraf ingestelde voorwaarden dreigt te komen. Hiermee wordt bederf van bijvoorbeeld bloed, samples, medicijnen en andere biomedische producten voorkomen en hoeft personeel niet meer handmatig de status van koelunits te controleren. Dit kan een flinke kostenbesparing opleveren.

Lumiad is partner van AiRISTA Flow en kijkt graag samen met u naar de mogelijkheden die RTLS u te bieden heeft. Wij hebben veel ervaring met de inzet van dit systeem in gezondheidsorganisaties. Graag denken wij met u mee over wat RTLS voor u kan betekenen. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Bron: AiRISTA Flow

Laat een bericht achter