Besparen? Kies voor Wi-Fi van Lumiad!

Lumiad denkt met u mee. Niet alleen over hoe u uw Wi-Fi netwerk zo goed mogelijk inricht, maar ook over hoe we met z’n allen minder stroom kunnen gebruiken. Want ook Lumiad draagt graag haar steentje bij aan het milieu. De kleur groen in het logo is niet voor niets gekozen; de kleur groen staat zowel voor “natuur” als voor het schenken van een “gevoel van verbinding hebben”. Naast dat wij de natuur erg belangrijk vinden, zijn wij ook dagelijks bezig met het leggen van “verbindingen” (lees: connectiviteit). 

Besparen op milieu en kosten

Als u minder stroom verbruikt heeft dit veel voordelen voor het milieu en voor uw portemonnee! Niet alleen de productie van energie is schadelijk voor het milieu, ook het daadwerkelijke verbruik ervan. Bij het gebruik van energie komt er namelijk koolstofdioxide (CO2) vrij. Te veel CO2 in de lucht leidt tot het broeikaseffect, met onder andere als gevolg dat de aarde opwarmt. Tevens komen er bij het verbruik van energie ook nog veel andere schadelijke stoffen in de lucht die zorgen voor de nodige luchtvervuiling. Met andere woorden: het bezuinigen op energie is belangrijk. Maar niet alleen voor het milieu; het minder verbruiken van energie levert u ook een kostenbesparing op.

Bij het inplannen van access points letten wij er altijd op dat er nooit meer access points worden geplaatst dan nodig. In de praktijk blijkt dat men vaak nog te veel access points inplant (onder het mom “beter te veel dan te weinig”). U bespaart hiermee niet alleen op de kosten van aanschaf van access points. Wat dacht u van de bijkomende kosten van switchpoorten, bekabeling, stroomverbruik en beheer? Switches met intelligente PoE leveren alleen het werkelijk gevraagde vermogen en besparen hierdoor voor energie.

Stel, u plaatst 400 access points in plaats van 500. Als er goed gemeten is en er is een goede planning gemaakt, dan kan deze mindering heel realistisch zijn.

Dit betekent dat u zo’n € 75.000,- minder hoeft te investeren. Maar daarnaast bespaart u ook nog eens aanzienlijk op stroomverbruik – op het gehele netwerk. Dit kan u in dit geval een besparing opleveren van bijna € 16.000,- aan operationele kosten. Zo ziet u maar dat het goed meten van de locatie en het zorgvuldig inplannen van access points veel invloed kan hebben op zowel het milieu als op uw kosten.

Minder energieverbruik bij lage data-activiteit

Het is niet voor niets dat de IEEE 802.3az standaard werd geïntroduceerd. De eisen die gesteld worden aan de capaciteit van onder andere switches worden steeds hoger. En hoe groter de capaciteit van switches, hoe meer energie deze gebruiken. Als de switches (en andere netwerk devices) voldoen aan deze standaard, daalt het stroomverbruik per device aanzienlijk. De standaard maakt minder energieverbruik mogelijk tijdens perioden van lage data-activiteit.

Met al onze kennis en ervaring zijn wij in staat een gedegen en zorgvuldige planning te maken voor access points binnen uw organisatie. Zo betaalt u nooit teveel en draagt ook u uw steentje bij aan het milieu. Neem gerust contact op om samen te kijken naar de mogelijkheden.

Laat een bericht achter