Strategische samenwerking met Huawei – channel manager Serge aan het woord

Vandaag ben ik op het kantoor van Huawei en daar spreek ik Serge Schulte. De reden van ons gesprek is dat Huawei en Lumiad strategische partners zijn geworden. Ik wil weten welke voordelen de samenwerking tussen Huawei en Lumiad voor onze klanten heeft. 

Waarom zijn Lumiad en Huawei strategische partners geworden?

‘Als channel manager werk ik graag samen met partners. We zoeken partners die kennis hebben van netwerken. En dat niet alleen. We werken graag samen met partners die zelf echt iets toevoegen. Het plaatsbepalingssysteem dat Evresys ontwikkelt is bijvoorbeeld erg interessant. [Evresys is onze R&D-tak – redactie]’

Hoe is de samenwerking met Lumiad tot stand gekomen?

‘De naam Lumiad had ik weleens horen vallen. En ik geloof dat Wim [onze directeur – red] Huawei op afstand ook volgde. In mei 2018 was het Cebit-event in Hannover en toen kwam Wim met medewerkers naar onze stand. We hebben altijd een hele grote stand en ze kwamen alles bekijken: onze switches, routers, servers, robots en andere ICT-oplossingen. Zo is het begonnen.’

 

Waarom werk je graag samen met Lumiad?

‘Lumiad en Huawei lijken op elkaar in zin dat het allebei bedrijven zijn met een technische inslag. En beide bedrijven hebben een grote R&D-afdeling. Ongeveer 40% van de medewerkers van Huawei werkt op de onderzoeksafdeling. Dat zijn 80.000 van de 180.000 medewerkers. Die keuze hebben we gemaakt. De medewerkers van de R&D-afdeling hebben zelf aandelen in Huawei en ze zijn er trots op. Verder vloeit 15% van onze omzet terug naar onze R&D afdeling.

De Huawei R&D afdeling richt zich op storage en netwerkoplossingen. Daarnaast ontwikkelt deze afdeling bijvoorbeeld ook: Artifical intelligence, IoT, LTE, Cloud en 5G oplossingen en toepassingen. Concrete kun je bij Huawei digitale prijstags bestellen die automatisch veranderen tot mini-datacenters.’

 

Voor welk soort organisaties werken Huawei en Lumiad samen?

We zetten samen een campagne op voor bedrijven waar veiligheid superbelangrijk is. Het Wi-Fi moet staan als een huis. Dat geldt bijvoorbeeld voor ziekenhuizen, kleine fabrieken of logistieke organisaties, ook wel warehouses. Ze moeten hun spullen en mensen snel kunnen terugvinden.

Onze sweet spot is MKB plus, maar ook voor booreilanden geldt dat zij zeer afhankelijk zijn van een goed Wi-Fi netwerk. Als er iets of iemand omvalt, dan wil je dat direct weten. Want dan kun je gelijk actie ondernemen.’

Wat vind je tof aan Lumiad?

Lumiad gaat een stapje verder. De oplossingen van Lumiad werken heel goed met onze apparatuur. De locatiebepaling bijvoorbeeld doet het erg goed met onze access points omdat onze AP’s realtime de locatie checken. AP’s van andere leveranciers checken soms maar eens in de 30 seconden. Ja, als er dan iemand neergaat op een booreiland of in een magazijn, dan ben je er te laat bij.’

Levert de samenwerking tussen Huawei en Lumiad voordelen op voor klanten?

‘Klanten willen ontzorgd worden. Ze willen een Wi-Fi dat goed loopt en Lumiad zorgt daarvoor. Huawei heeft technologie die futureproof is, dat blijkt uit onze grote R&D-afdeling. Ook leveren onze oplossingen geld op, want we maken processen slimmer. Een voorbeeld daarvan is locatiebepaling samen met Lumiad. Zo is zoeken naar mensen en spullen verleden tijd en dat scheelt tijd en geld. Wij zorgen samen voor continuïteit binnen bedrijven en voor groei van de business.’

Laat een bericht achter