In de spotlight: Hossein die een leerplek heeft bij Lumiad

Hossein werkt 2 dagen per week voor Lumiad. Hij komt uit Iran en vindt de Nederlandse taal nog lastig. In ons gesprek vertelt hij over zijn leerplek bij Lumiad, wat hij van het bedrijf vindt en wat hij later wil gaan doen. Ons gesprek is in het Engels.

Hoe kwam je er terecht?

In november 2015 kwam ik in Nederland te wonen in een kamp op Kanaleneiland. Gert-Jan kwam op een gegeven moment in ons kamp en hij nodigde mij uit om te komen eten. In onze gesprekken heeft hij me heel erg geholpen met mijn toekomst. Hij wist dat ik in mijn land computersoftware studeerde en hij vertelde mij over zijn vriend Wim, die directeur is van Lumiad.

Toen ik had gezegd dat ik interesse had, stuurde Wim mij een mail, belde me en daarna ging ik op gesprek. Wim was heel warm en hartelijk. Ik vond het leuk en op hetzelfde moment was ik een beetje onzeker. Daarom hebben we samen een plan gemaakt, zodat ik eerst kan leren en daarna hier kan komen werken.
5

Wat vind je van Lumiad?

Het is leuk bij Lumiad. Ik vind mijn collega’s aardig, ze zijn gewoon echt heel vriendelijk. Mensen zijn heel jong en er is hier veel energie op het werk. Ze zijn heel erg up-to-date en ze delen hun kennis met mij. Wat ik bijzonder vind, is dat het bedrijf heel graag haar klanten wil houden. Ik merk dat mijn collega’s altijd als eerste denken aan de klanten. Ze zeggen: “Anders kan ik niet meer werken.”
5

Wat doe je bij Lumiad?

Sinds 5 maanden leer ik bij Lumiad 2 programmeertalen: Python en Django. De certificaten die ik in mijn eigen land heb gehaald, zijn 13 jaar oud. En daarom is het belangrijk dat ik mij hier verdiep in deze talen. Na deze talen zou ik het leuk vinden om Linux te leren.
5

Hoe ziet jouw leertraject er in de praktijk uit?

Twee dagen per week zit ik hier op kantoor. Ik bestudeer zelf de programmeertalen en als ik vragen heb, vraag ik het Diederik. Soms werk ik met hem aan een project. Hij vroeg mij bijvoorbeeld om een deel van het programmeerwerk te doen voor Evresys. [Evresys is het plaatsbepalingssysteem voor dementerenden in de zorg of voor medewerkers van een boorplatform.]

Elke vrijdagavond geven de 2 stagiaires mij les. Dan leer ik van hen over algorithmes en de basis van programmeren. Met flowcharts geven ze mij een overzicht over coderen. Dat is nodig omdat je natuurlijk stapje voor stapje programmeert. Het einddoel moet ik dan goed weten en vasthouden.

Laat een bericht achter